22 Eylül 2014 Pazartesi

Haramlardan Korunmak

Şeytanın şerrinden kurtulmanın ve onun tuzağına düşmemenin çaresinden birisi de, haramlardan sakınmak ve mütteki olmaktır .. Allah Teala hazretlerine hakkıyle kulluk eden mütteki kimseler şeytanın şerrinden beridirler. Öyle kimseleri koruyacağını Cenabı Hak şeytana şöylece bildiriyor: [Ey şeytan! Benim gerçek kullarını var ya, işte senin onlar üzerinde hiç bir hakimiyetin yoktur. (Sen onları tamamen iğvaya kadir olamazsın. Onları büyük günahlara götüremezsin. Onları senin şerrinden, vesvese ve tuzaklarından hıfız ve himaye için) Vekil olarak Rabbim yeter! .. ] İsra süresi 65

Takvaya eren kimselerin, şeytani olan hatıraların kötü olduğunu ve bunun şeytandan geldiğini, idrak edebileceklerini ve böyle kötü hatıraların arakasına düşmeyeceklerini Cenabı Hak şöyle haber veriyor: [Takva,ya eren, salih kimseler var ya, onlara şeytandan herhangi bir arıza, vesvese iliştiği zaman, Allahın emir veya nehiy etiği şeyleri iyice düşünürler, bir de bakarsın ki onlar hakikatı görüp bilmişlerdir bile.. Şeytanların kardeşleri olan kafirleri ise şeytanlar sapıklığa sürerler. Sonra da, bir daha yakalarını bırakmazlar.·] !Araf suresi 201-202.


Evet, bir kimse ittika eder, büyük ve küçük günahlardan açıkça haram olanlardan ve hatta şüphelilerden sakınırsa, öyle bir kimseyi şeytan kolay kolay aldatamaz. Çünkü, adamın günahlara meyli yoktur, şehvetlerini zamanında frenlemesini bilmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder