16 Eylül 2014 Salı

Şeytanla İlgili Hadisler

Bakınız, şeytanin eğri ve batıl yollar üzerine oturup insanları günahlara ve o batıl yollara davet ettiğini Resülü Ekrem efendimiz bir hadisi şerif te şöyle haber veriyor: «İbni Mes'ud (R.A.) hazretleri şöyle rivayet etmiştir. Resülüllah (S.A. V.) Efendimiz bir gün bize göstermek üzere yere dosdoğru bir çizgi çizdi ve: «İşte bu doğru yol, Allah yoludur» buyurdu. Sonra, bu doğru çizginin etrafına da sağına ve soluna bir çok çizgiler çizdi; ve bize hitaben. «Bunlar da bir takım sapık yollardır ki, her birinde bir şeytan vardır, oraya çağırır.) buyurdu, sonra da şu mealdeki ayetleri okudu:



[De ki: «Geliniz, Rabbınızın size neleri haram kıldığını okuyayım: Ona hiç bir şeyi şerik koşmayın! Babanıza aranıza iyilikten ayrılmayın! Fakirlik ve meşakkat yüzünden evlatlarınızı öldürmeyin! Sizin de, onların da rızkını biz vereceğiz. Günahların açığına da, gizlisine de yanaşmayınız! (Gizlide ve aşikarda fuhşiyattan sakının!) Haksız yere, Allahın haram kıldığı cana kıymayın! Allah Teala size, işte bunları emretti, aklınızı başınıza alasınız diye.


Bir de, yetimin malına yaklaşmayın! Ancak, o rüşdüne erinceye kadar en güzel bir suretle, faydalı olmak için yaklaşmanız başka .. Ölçüyü, tartıyı tam ve denk tutun! Biz bir kimseye gücünün yettiğinden fazlasını teklif etmeyiz. Semhiyet sahibi olduğunuz, söz söylediğiniz vakit de hep adaleti gözetin! Velevse hısım olsun, yakınınız bulunsun.. Allah ın ahdini (verdiğiniz sözü) yerine getirin! işittiniz a, işte Allah size bunları ferman buyurdu; gerektir ki, düşünür tutarsınız .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder